Slides, pools and fun in the sun!
Minstens 5 glijbanen, vaak nog
veel meer!
Exclusief boekbaar bij
Neckermann
Altijd een apart gedeelte met
waterpret faciliteiten voor de kids

Aquamania is waterpret onder de zon, voor jong
en oud! Aquamania heeft het allemaal en u
vindt het exclusief bij Neckermann!
Ben je op zoek naar bloedstollende afdalingen, sensationele
golfslagbaden of spectaculaire glijbanen die luisteren naar tot
de verbeelding sprekende namen als Black Hole, Centrifuge,
Kamikaze of Twister... Of wil je gewoon lekker luieren in een
van de lazy rivers of aan de rand van een van de relax pools...

Dan is Aquamania iets voor jou!

Het Neckermann Aquamania aanbod beschikt over heerlijke
vakantieaccommodaties die allemaal beschikken over
meerdere waterglijbanen voor volwassenen. Ieder hotel biedt
een goede kwaliteit (minimaal 3 sterren). Daarnaast is er
eindeloos waterpret voor de kids.In de meeste gevallen zijn de Aquamania accommodaties
bovendien voorzien van een apart waterpark met diverse zwem-
baden en een golfslagbad. De Aquamania accommodaties
beschikken naast de waterparken en zwembaden natuurlijk ook
over een keur aan andere animatiefaciliteiten voor jong en oud.

De 22 meest spetterende vakanties van Europa!


De bekendste onder de glijbanen is de tunnelbaan. Maar nu is de ene tunnel de andere niet! Er zijn bijvoorbeeld tunnelbanen die gewoon recht naar beneden gaan, die in wokkelvorm gedraaid zijn dus met veel bochten, of die heel breed zijn waardoor er gemakkelijk meer dan vijf personen tegelijk vanaf kunnen roetsjen. De tunnelbaan is met name geschikt voor families met kleine kinderen en pubers. Overigens betekent ‘tunnelbaan’ niet dat de glijbanen allemaal dicht zijn.

Het woord ‘multiglijbaan’ zegt het natuurlijk al. Dit zijn meerdere glijbanen naast elkaar, gescheiden door een opstaande rand. Start met meerderen tegelijk en kijk wie als eerste beneden is!

In sommige parken kunt u de multiglijbaan afgaan op een opblaasbare band; probeer op verschillende manieren zo snel mogelijk beneden te komen!

Turn around and around and around. Na een snelle afdaling belandt u in een soort trechter waar u continu rond blijft draaien. Hoe meer snelheid u heeft, hoe langer het duurt! Heeft u weinig snelheid, dan verdwijnt u snel door het gat in het midden in het water.

Tegenwoordig zijn er ook verticale trechters en trechters waar u op een band overheen gaat voor extra snelheid. Dan weet u helemaal niet meer waar u bent – heerlijk!

De Masterblaster is eigenlijk een kruising tussen een skatebaan of een half pipe, een boomerang en een glijbaan. Vanuit een steile baan roetsjt u omhoog tot u stilvalt – een moment lang bent u gewichtloos – om vervolgens achterwaarts weer terug te zoeven en weer omhoog!

Geleidelijk aan komt u steeds minder hoog tot u uiteindelijk afgaat door de nooduitgang en in het water belandt. Voor mensen met een sterke maag.

Deze combinatie spreekt voor zich. Met een raft, want zo heet een boot waarmee u het water kunt bedwingen, glijdt u vliegensvlug naar beneden in een brede en goed beschermde open glijbaan.

Soms wordt ook een zwemband gebruikt als raft. Erg leuk om met meerdere personen tegelijk te doen.

Wees niet bang, uw leven loopt geen gevaar, want echt neerstorten zult u niet. Maar het gevoel is hetzelfde! Met een enorme vaart raast u een steile glijbaan af en duikt, net als een kamikazepiloot, in een goed gevulde bak met water. Tip: zet een duik- of zwembril op en betreed deze glijbaan niet direct na de lunch!

Speelglijbanen zijn vooral bedoeld voor de jongste kinderen. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Van een piratenschip tot een octopus, en van een krab tot een walvis.

Wat ze gemeen hebben is veel kleur en een groot aantal volkomen veilige kleine glijbanen die uit alle hoeken en gaten van het voorwerp tevoorschijn komen. Als ouder zit u lekker op de rand van het bad met uw voeten in het water.

In de natuur wilt u de zwarte mamba niet tegenkomen. Hij behoort namelijk tot de giftigste slangen ter wereld. Een beet is voldoende om twintig mensen te doden. Daarnaast is de zwarte mamba ook de snelste slang ter wereld; hij kan snelheden van maar liefst 20 km per uur bereiken.

Dan snapt u meteen de naam van deze glijbaan. Supersnelle afdaling in het donker, dus zonder dat u weet waar u uitkomt. Alsof het gif al door uw aderen stroomt.

In deze glijbaan voelt u zich als een vis in het water. U begint in de open lucht, maar al snel glijdt u een dichte buis in die dwars door een enorm bassin voert. In het bassin zwemmen de meest exotische vissen.

De buis is volledig transparant waardoor u boven, onder, achter en voor u de vissen kunt zien. De meeste haaien zijn ongevaarlijk en houden niet van tunnelbuizen, dus wees gerust.